Vállfájás, vállfájdalom esetén sokan meglepődhetnek, de a problémát nem a váll masszírozásával lehet megoldani.
A vállízületet három csont alkotja, a kulcscsont, a lapocka és a felkarcsont. Két fő ízület alkotja, a lapocka és a kulcscsont között és a felkarcsont és a lapocka között. A legnagyobb mozgástartománnyal bíró ízület, de a bonyolult felépítésnek és a rengetek ide kapcsolódó izomnak köszönhetően, hajlamos a gyulladásos betegségekre.

A masszást a háti szakaszon kezdem a hátizmok kötöttségének az oldásával, ami miatt a lapocka mobilitása korlátozódik. Ezután a mellizom lazítása következik, ami megrövidülésre szintén hajlamos. Ezen izmok együttes beszűkölt mozgástartománya miatt a vállízületben feszültség keletkezik és ez a feszültség jelentkezik, mint vállfájdalom. Kisugárzó fájdalom előfordulhat a karon, alkaron.
Hosszan fennálló probléma esetén gyulladások alakulhatnak ki és mobilitási problémák. Az ember azt gondolná, hogy ez leginkább a fizikai munkát végzőket és a rendszeresen sportolókat érinti, de sajnos nem így van, ez a probléma mindenkit érinthet, függetlenül attól, hogy szellemi vagy fizikai munkát folytatunk.

Sosem csak lokálisan kezelem a problémát, masszázs során az egész testet kezelem.
Az általam biztosított masszázs ennek megelőzésre is megoldást nyújthat.